Loading...

Orientació

Des de l'Associació duem a terme processos individuals d'orientació i acompanyament per a la inserció sociolaboral, mitjançant diversos programes en els quals es treballen competències tècniques, laborals i transversals amb els/les participants.

1.ITINERARIS D'INSERCIÓ LABORAL

Itineraris d'un any de durada, subvencionats per la Generalitat de Catalunya i/o per entitats privades, dirigits a persones aturades i en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

El perfil de les persones a les quals atenem és tan ampli com les seves pròpies realitats. Són persones adultes, en edat laboral, amb interès a canviar la seva situació actual, però amb falta dels recursos adequats per dur a terme el procés de canvi.

Mitjançant els itineraris, les acompanyem en tot el procés personal, laboral i formatiu, perquè puguin adquirir les eines necessàries per desenvolupar-se a nivell sociolaboral, i així integrar-se satisfactòriament al món laboral.

2.PROGRAMA MARMI

Programa subvencionat pel Departament de treball, afers socials i families de la Generalitat de Catalunya, destinat a persones beneficiàries de la Renda Garantida de la Ciutadania, antigament programa Renda Mínima d’Inserció.

A través del programa MARMI es du a terme un procés d'acompanyament indivudualizat per al foment de la inserció socioeducativa i laboral de les persones participants.

3.INCOROPORA

El Programa Incorpora, subvencionat per Obra Social La Caixa, s'enfoca en la inserció sociolaboral de persones en situació de major necessitat.

El Programa es basa en el treball en xarxa d'entitats socials agrupades territorialment. Associació Recollim es troba dins del Grup Incorpora Barcelona Provincia.

Incorpora representa un programa innovador, ja que uneix les necessitats del teixit social i empresarial per assegurar l'èxit de la integració laboral. Per això, s'ha desenvolupat un model de treball en xarxa d'entitats socials i també una xarxa solidària d'empreses en el marc de la responsabilitat social empresarial.

Dins d'aquest programa, els tècnics i les tècniques d'inserció duen a terme el procés d'orientació, acompanyament, cerca activa d'ocupació i seguiment a els i les participants amb la finalitat de que s'insereixin al món laboral satisfactòriament.

Saber més